Bedrijfsprofiel

 

Liefde voor het vak 
als rode draad

Yves Meert is gepassioneerd door automechanica. Dat merk je direct bij het eerste contact. Ongeveer een jaar geleden richtte hij ineen industrie­terrein aan de Brusselsesteen­weg in Overijse de merk­on­afhankelijke garage Meert-Beltran op.

Inmiddels had hij ruim 20 jaar ervaring op zak als atelierchef of technisch verantwoordelijke in verschillende garages van Europese en Aziatische merken. Yves Meert wou echter niet langer gebonden zijn aan één concessie of importeur, hij wou de beste service bieden zonder verplichtingen of druk van buitenaf te hoeven dulden.
"Ik besefte dat ik me als atelierchef meer bezighield met garantie- en beleidsproblemen dan met het oplossen van klantenproblemen. Het is dus eerder uit liefde voor het vak dat ik een eigen garage wou opstarten en de zaken op mijn manier wou aanpakken.”

Een menselijke, maar professionele structuur

De garage is gespecialiseerd in onderhoud en herstellingen van alle merken. 

Meert: "Het is een kleine garage, die dankzij de ondersteuning  echter wel de grote middelen kan inzetten. Wij onderscheiden ons vooral van de grote garages door het rechtstreekse contact met de klant."

Als auto-expert weet Yves Meert perfect waarover hij spreekt. De klant krijgt dan ook duidelijk uitgelegd wat er precies aan de hand is met zijn wagen. Er wordt niet op goed geluk gewerkt en alle reparaties zijn gerechtvaardigd. De klant wordt op de hoogte gehouden van alle uitgevoerde/nog uit te voeren werkzaamheden. Achteraf dus geen onaangename verrassingen meer.